Lekkagemeting

Lekdetectie in persluchtsystemen speelt een cruciale rol bij het garanderen van Rendement en kostenbesparing. Lekken in persluchtleidingen kunnen niet alleen leiden tot aanzienlijk energieverlies, maar kunnen ook de prestaties van persluchtsystemen beïnvloeden. Meetapparatuur voor Lekdetectie is daarom onmisbaar voor het identificeren, kwantificeren en elimineren van lekken.

Een fundamenteel instrument voor lekdetectie is de ultrasone Lekdetectie. Dit apparaat maakt gebruik van Ultrasone sensoren om de hoogfrequente geluiden te detecteren die worden veroorzaakt door lekken in persluchtsystemen. Door deze geluiden te lokaliseren, kunnen onderhoudsteams de locatie van de Lek nauwkeurig bepalen. Het gebruik van ultrasone lekdetectoren maakt een snelle reactie op lekkages mogelijk, vermindert energieverlies en helpt zo de bedrijfskosten te verlagen.

In de volgende concrete toepassingsvoorbeelden hebben we enkele gevallen samengevat die in het verleden relevant voor ons zijn geweest en geven we een eerste indicatie van welke apparaten u kunt gebruiken om de respectieve problemen op te lossen.